Transcripties

 

Voor het transcriberen van uw geluidsopname hanteert Nuevos Aires geen tarief per uur, maar een tarief per minuut. Zo weet u vooraf hoeveel uw specifieke transcriptie zal kosten.


Als u een transcriptie vertaald wilt hebben, worden er transcriptie kosten en vertalingskosten berekend. Bijvoorbeeld als u een nederlands geluidsfragment heeft waarvoor u een spaanse transcriptie wilt, rekent Nuevos Aires per minuut de transcriptie kosten voor het fragment plus de vertalingskosten per woord. Vertalingen zijn € 0,10 per woord exclusief BTW.


Hier het tarief dat Nuevos Aires hanteert voor de transcriptie van uw opname.

Globale transcriptie Woordelijke transcriptie Letterlijke transcriptie
Nederlands € 2,25 € 2,45 € 2,65
Engels € 2,00 € 2,20 € 2,40
Spaans € 1,75 € 1,95 € 2,15

Globale, woordelijke of letterlijke transcriptie, wat is het verschil?

Een globale transciptie is een vorm van transcriberen waarbij er een globale samenvatting wordt gemaakt van een opname en wordt uitgeschreven in een document.

Een letterlijke transciptie is een vorm van transcriberen waarbij alles wat gezegd wordt op een opname, inclusief herhalingen, stotteren en tussenwerpsels wordt uitgeschreven in een document.

Een woordelijke transcriptie is een vorm van transcriberen waarbij alles wat gezegd wordt op een opname exclusief herhalingen, stotteren en tussenwerpsels wordt uitgeschreven in een document. Daarnaast wordt bij een woordelijke uitwerking hetgeen besproken op de audio tijdens het transcriberen geredigeerd tot een beter leesbaar document – voor zover mogelijk.


Extra mogelijkheden

Transcripties kunnen ook voorzien worden van tijdsaanduidingen. Hiervoor wordt er een supplement van € 0,15 per minuut berekend.


Wanneer er tijdens de opname meerdere sprekers aan het woord zijn, wordt er eveneens een supplement van € 0,10 per minuut berekend.

*Als de kwaliteit van de audio niet goed is, kunt u extra kosten verwachten.